Szolgáltatások:

 Fürdetés 

A legegyszerűbbnek tűnő folyamat, de nagy gondosságot igényel. MInden fajtánál más-más gyakorisággal kell elvégezni, speciális, erre a célra kifejleszetett samponokkal. A fürdetés a fajtának, életkornak, esetleg egyedi igényeknek (pl: bolhairtás) megfelelő, minőségi samponkkal történik. A fürdetést követő szárítás során, folyamatos fésüléssel eltávolítjuk az elhalt szőröket és a megmaradt csomókat.

Nyírás

A fajtára jellemző fazon vagy a gazdi által elképzelt külső kerül kialakításra, akár fajtatiszta, akár keverék kutyáról van szó.

Trimmelés

Drótos, szálkás és vegyes szőrtípusú kutyák esetén alkalmazott eljárás. Trimmeléskor az elhalt szőrőket távolítjuk el, hogy ezek helyett új szőr növekedhessen, mert ellenkező esetben akár szőrporblémák is kialakulhatnak

Egészségügyi nyírás

A tappancson, a szem előtt és a végbélnyílás környékén található szőr nyírását jelenti. A talppárnák között hosszúra megnőtt szőr összecsmósodhat (növényi részek ragadhatnak bele), amely irritációt és fájdalmat okozhat. Leginkább a hosszú szőrű kutyáknál kell erre különös gondot fordítani.

Bűzmirigy tisztítás

A bűzmirigy a végbélnyílás záró gyűrűje mögött elhelyezkedő szerv. Amennyiben a zacskók túlzottan telítettek vagy gyulladtak, a kutya rágja a környékét vagy a fenekét húzza a földön. Ebben az esetben szükséges a mirigyek szakszerű tisztítása, ezzel megelőzhetőek további egészségügyi problémák. A túl gyakran végzett tisztítás is káros lehet. A gyulladt bűzmirigy tisztítása azonban már az állatorvos feladata

Karomvágás

Az emberi körömhöz hasonlóan, a kutyák karma is folyamatosan nő. A sokat mozgó kutyáknál természetes körülmények között kopnak, viszont kevesebbet mozgó vagy idősebb egyedeknél a növekedés erőteljesebb mint a kopás. A túlságosan hosszú karom zavarja a mozgást, valamint belenőhet a talppárnába, gyulladást okozhat. Célszerű 2-3 havonta ellenőriztetni és vágatni.

Fültisztítás

A külső hallójárat tisztításán kívül, magában foglalja a fülszőr kiszedését is. Ez azért fontos, mert a fülszőrön baktériumok tapadhatnak meg, amik fülgyulladást is okozhatnak illetve a túlzott fülszőr a hallójáratban szinte "dugót" képez.

Parazitairtás

A kutyák életét nagyon sok élősködő nehezíti meg (bolha, tetű, kullancs, stb.), az ezek elleni védezesében is segítségére leszünk.