Programozható szobatermosztát

Opciók 1c. Adattárház 1c 8.3. Munka a konfigurációs tárolóval

Több munkafolyamat egyidejű használata. Egyrészt a több munkafolyamat használata lehetővé teszi az egyes munkafolyamatok terhelésének csökkentését. Másrészt a több dolgozói folyamatok hatékonyabb felhasználásához vezet a termelési kiszolgáló hardver erőforrásai. Ezenkívül a több dolgozói folyamat elindításának eljárása növeli a kiszolgáló opciók 1c, mivel elkülöníti a különböző infobázisokkal dolgozó klienscsoportokat.

A fürtben lévő munkavállalói folyamat, amelyben több dolgozói folyamat futtatható, automatikusan újraindítható a fürt rendszergazdája által megadott időintervallumon belül. Az a képesség, hogy nagyobb számú dolgozói folyamatot használhat növeli az ügyfélkapcsolatok számát anélkül, hogy megnövelné egy adott munkavállalói folyamat terhelését, nagyobb irányban változást eredményez a fürtbe tartozó működő kiszolgálók számában. Hibatűrés 1C verzió 8.

Fürt biztonsági mentés 1C 8. Az ilyen csoportba tartozó fürtök automatikusan szinkronizálódnak.

2. Szerepek - a hozzáférési jogok megadásának mechanizmusa

Ha egy aktív fürt opciók 1c működik, akkor a csoport következő működő fürtje váltja fel. Az egészségtelen fürt helyreállítása után az adatok szinkronizálása után aktívvá válik.

Munkafolyamatok lefoglalása 1C 8. Bármely folyamat rendellenes leállása esetén a fürt az aktuálisan inaktív készenléti folyamatot kezdi használni. Ebben az esetben a meglévő terhelés automatikus általában pénzt keresni történik.

Az 1C 8. Amikor a fizikai kapcsolat megszűnik, a fürt függőben lévő állapotban lesz az ezzel a felhasználóval való kapcsolat érdekében. A legtöbb esetben a kapcsolat helyreállítása után a felhasználó pontosan azon a ponton folytathatja a munkát, ahol a kapcsolat megszakadt.

Nem kell újra csatlakoznia az infobázishoz. Munkamenetek 1C 8. A következő típusú munkameneteket különböztetjük meg: Vékony kliens, webes kliens, kövér kliens - ezek a munkamenetek akkor fordulnak elő, amikor a megfelelő kliensek hozzáférnek az infobázishoz A "Configurator" típusú kapcsolat - akkor jelenik meg, amikor hozzáfér a konfigurátor infobázisához COM kapcsolat - opciók 1c jön létre, amikor külső kapcsolatot használ az infobázis eléréséhez WS-kapcsolat - a webkiszolgáló infobázisának elérésekor lép fel, opciók 1c webszerveren közzétett webszolgáltatáshoz való hozzáférés eredményeként.

Háttérfeladat - akkor jön létre, amikor egy fürtmunkás folyamat hozzáfér az infobázishoz. Ez a munkamenet a háttérfeladat-eljárás kódjának végrehajtására szolgál, Fürtkonzol - Akkor jön létre, amikor az ügyfél-kiszolgáló adminisztrációs segédprogram hozzáfér egy munkafolyamathoz COM-adminisztrátor opciók 1c akkor jelenik meg, ha egy munkafolyamathoz külső kapcsolaton keresztül fér hozzá.

Különböző operációs rendszerekkel dolgozni Bármely kiszolgálófürt folyamat működhet Linux és Windows operációs rendszerek alatt is. A klaszter tartalmazhat működő szervereket is, amelyek ezen operációs rendszerek bármelyikét futtatják.

Kiszolgálófürt adminisztrációs segédprogram 8. Ez a segédprogram lehetővé teszi a fürt összetételének megváltoztatását, az infobázisok kezelését és a tranzakciós zárak gyors elemzését. Gyakran más szolgáltatások is működnek a gépen az 1C mellett: Vállalati kiszolgáló - terminálkiszolgáló, SQL szerver stb.

És valamikor az 1C: Enterprise szerver, vagy inkább az rphost munkafolyamat a tervezettnél több memóriát, vagy az összes memóriát elfogyasztja. Ami más szolgáltatások és a zombi szerverek lelassulásához vezet. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében konfigurálni kell az 1C: Enterprise kiszolgáló munkafolyamatainak automatikus újraindítását.

Döntés 1. Nyissa meg az 1C Enterprise kiszolgálók adminisztrációs konzolját; 2. Bontsa ki a központi szerver fát klaszterekre, és válassza ki a számunkra érdekes fürtöt.

A példában csak egy klaszter van; 3.

Az 1C: Enterprise elindítása a webes kliens alatt

Nyissa meg a kiválasztott fürt tulajdonságait, és tekintse meg a következő űrlapot 1C kiszolgálófürt tulajdonságai: Enterprise 8. Mielőtt a folyamat leállna, elindul egy új rphost folyamat, amelyre az összes kapcsolat átkerül, és csak ezután szűnik meg a régi folyamat. Ez semmilyen módon nem befolyásolja a felhasználó munkáját. Az intervallumot másodpercben, a példában 24 órát jelölik. Memória kapacitás - a memória mennyisége, amelyen belül a munkafolyamat problémamentesen működhet.

1. eset: funkcionális opció burkolóként más objektumok felett

A térfogatot kilobájtban adják meg, a példa 20 gigabájt értéket mutat valójában az adat túl nagy, és egy adott rendszerből kell kiindulni, de az átlagos adat 4 GB. Amint a munkás által elfoglalt memória meghaladja a megadott értéket, megkezdődik a visszaszámlálás. A memória túllépte az intervallumot - miután az időzítő elindult a megengedett memóriamennyiség túllépése után, visszaszámolja a megadott időt, egy új dolgozói folyamat indul, amelyre az összes kapcsolat átkerül, a régi folyamatot letiltva jelöli.

Az intervallum másodpercben, a példában 30 másodperc van feltüntetve. Utána opciók 1c le a letiltott folyamatokat - az az idő, amely után a letiltottként megjelölt munkafolyamat leáll, ha 0 meg van adva, a folyamat nem fejeződik be.

opciók 1c

Az intervallumot másodpercben, a példában 60 másodpercet jelölik. A beállítások alkalmazása után nem kell újraindítania a kiszolgáló szolgáltatást, ezeket dinamikusan alkalmazzák.

Teljes Tehát beállítottuk az 1C: Enterprise szerver munkafolyamatainak automatikus újraindítását, opciók 1c stabilabb rendszert kapunk, ha memóriaszivárgás történik, akkor egy adott munkamenet leáll. Bizonyos helyzetekben játszhat a beállításokkal, és megakadályozhatja a szerver esetleges összeomlását, ha hibák történnek.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fürtbeállítások felelősek a konfigurált fürthöz tartozó összes kiszolgáló beállításaiért.

A fürt több fizikai vagy opciók 1c kiszolgáló működését jelenti ugyanazokkal az infobázisokkal. Indítsa újra az intervallumot - opciók 1c a fürtmunkás folyamatok újraindításának gyakoriságáért. Ezt a paramétert akkor kell beállítani, amikor a szerver éjjel-nappal működik. Az újraindítási frekvenciát ajánlott társítani a klaszter infobázisainak technológiai ciklusával.

  • Adattárház 1c Munka a konfigurációs tárolóval
  • Optimális szerver beállítás 1c Vegye ki a termelési kiszolgálót a fürtből
  • A navigációs sáv testreszabása.

Ez általában 24 óránként másodperc történik. Mint tudják, az 1C szerverek munkafolyamatai feldolgozzák és tárolják a munkaadatokat. Az automatikus újraindítást úgy tervezték meg a platformon, hogy "minimalizálja a töredezettség és a memória szivárgásának negatív hatásait a munkavállalói folyamatokban". Az ITS-en még információ található arról, hogyan lehet a munkafolyamatokat újraindítani más paraméterek memória mérete, elfoglalt erőforrások stb.

Memória kapacitás - védi az 1C szervereket a memória túlterhelésétől.

Kiszolgálófürt

Ha a folyamat meghaladja ezt a mennyiséget a megengedett térfogat túllépésének intervalluma, a folyamat újraindul. Ez kiszámítható az rphost folyamatok által a opciók 1c csúcsidőszakaiban felhasznált memória maximális mennyiségeként. A megengedett térfogat túllépéséhez érdemes kis intervallumot is beállítani. Szerverhiba tolerancia Opciók 1c platform 5 percen belül kiszámítja a szerverhibák átlagos számát a szerverhez intézett kérések számához viszonyítva.

Ha ez az arány meghaladja a megengedett értéket, akkor a munkafolyamat "problémásnak" tekinthető, és a rendszer leállíthatja, ha a jelző be van állítva "A problémás folyamatok erőszakos leállítása. Ha a megengedett memóriamennyiséget túllépik, a munkafolyamat nem ér véget azonnal, hanem "kikapcsol" lesz, így van idő a munkaadatok "átvitelére" anélkül, hogy elveszítené azokat az új futó munkafolyamatnak.

Ha ez a paraméter meg van adva, akkor a "letiltott" folyamat mindenesetre ezen idő után véget ér.

1c kulcs indítása 8,3 vastag kliens. Parancssori opciók az indítási opciók megadásához

Ha az 1C szerveren "lefagyott" munkafolyamatok vannak, akkor ez a paraméter opciók 1c állítható. Ezeket a beállításokat minden 1C kiszolgálóhoz külön-külön kell megadni. Maximális munkafolyamat-memória A hangerő halmozott a jelenlegi fürt munkásfolyamatai rphost által elfoglalt memória.

Ha a működés során kiderül, hogy a DBMS-kiszolgálónak nincs elegendő memóriája, akkor ezzel a paraméterrel korlátozhatja az 1C kiszolgáló számára lefoglalt memóriát. Általában az egyéni hívások nem foglalhatják magukban a dolgozói folyamathoz rendelt teljes RAM-ot. Ha a paraméter értéke "0", akkor a biztonságos áramlás térfogata megegyezik a " A munkafolyamatok maximális memóriája " A legtöbb esetben jobb, ha ezt a paramétert "0" -ként hagyja. Paraméterek használata "IB-k száma folyamatonként" és "Kapcsolatok száma folyamatonként" kezelheti az 1C kiszolgáló munka terjesztését munkafolyamat szerint.

Programozható szobatermosztát

Például futtasson külön "rphost" -t minden infobázishoz, így a folyamat "összeomlása" esetén csak egy adatbázis felhasználóit választják le. Ezeket a paramétereket minden kiszolgáló konfigurációhoz külön-külön kell kiválasztani. Ha nincs korlátozva, akkor elveszi az összes RAM-ot, amennyit csak tud.

  1. Elosztott információs rendszerek kiépítése, keresés, ütemezett feladatok, funkcionális lehetőségek.
  2. Hozzáférési jogok.
  3. Konfigurált szerver közzétételéhez telepítenie kell az 1C webkiszolgáló kiterjesztés modulokat.

Ha az 1C: Enterprise kiszolgálót a Microsoft SQL Server szerverrel együtt telepítik, akkor a felső opciók 1c küszöbértéket csökkenteni kell az 1C kiszolgáló működéséhez elegendő mennyiséggel. Egyébként a 8. Maximális párhuzamosság - meghatározza, hogy hány processzort használnak egy kérés végrehajtásakor.

A DBMS párhuzamosítja az adatkérést, amikor összetett lekérdezéseket hajt opciók 1c több szálon. Automatikusan bővülő adatbázis-fájlok - MB-ban meghatározzuk azt a lépést, amellyel az adatbázis fájl "kibővül". Ha a lépés kicsi, akkor az adatbázis aktív növekedésével a gyakori kiterjesztések további terheléshez vezetnek a lemezrendszerben.

opciók 1c

Jobb - MB-ra. A Reindex zárolja a táblázatokat, ezért a legjobb, ha munkaidőn vagy csúcsidőn kívül fut. Nincs értelme töredezettségmentesítést végezni az index újjáépítése új indexelés opciók 1c.

Ha magasabb, akkor ajánlott újra indexelni. Energiaterv - az operációs rendszer teljesítménybeállításaiban nagy teljesítményre állítva. Először is, az 1C fürt telepítése után korábban munkafolyamatok létrehozására volt szükség. Mint kiderült, a klaszterfolyamatok automatikusan elkezdődtek létrehozni, az adatbázis terhelésétől függően. A fő adatbázis háttérfeladatainak próbaüzeme az 1C fürtöt végtelenül túlterhelte az rphost.

opciók 1c

A beállításokban turkálva minden egyértelművé vált. Maximális munkafolyamat-memória Az a memóriamennyiség, amelyet a dolgozói folyamatok bináris opciók sikerszintjei felhasználhatnak. Nagyon óvatosnak kell lennie a paraméter beállításakor, azt bájtokban mérik.

Miért kellene egy hétköznapi felhasználónak 1C-t közzé tenni egy webszerveren

Ezt a hibát akkor is kaphatja, opciók 1c az 1C kiszolgáló memóriakvótája lejárt. Biztonságos memóriafelhasználás egyetlen hívás során - lehetővé teszi, hogy a szerverhívás során bájtban mérve tárolja a memóriafelhasználást. Ha a hívás a kelleténél több memóriát használ, akkor opciók 1c a hívás az 1C fürtön belül befejeződik anélkül, hogy újraindítaná a dolgozó folyamatot rphost.

IB-k száma folyamatonként- lehetővé teszi a munkafolyamatok információs bázisainak elkülönítését. Mivel a jelenlegi adatbázis nagyon nagy háttér-feladatokkal logisztikai számítás, árelemzés, versenytárselemzés stb.

A navigációs sáv testreszabása

Maga az 1C fürt beállításai kissé megváltoztak: Hibatűrési szintA működő kiszolgálók száma, amelyek egyszerre meghibásodhatnak, és ez nem vezet a felhasználók sürgős leállításához. A redundáns szolgáltatások automatikusan elindulnak a megadott hibatűrés biztosításához szükséges összegben.

Valós időben az aktív szolgáltatás megismétlődik a készenléti szolgáltatásokkal.

opciók 1c

Opciók 1c szerver "automatikusan konfigurálhatóbbá" vált, egyes paramétereket, például a dolgozói folyamatok számát már nem manuálisan hozzák létre, hanem a feladatok hibatűrésre és megbízhatóságra vonatkozó követelményeinek opciók 1c alapján számítják ki. Ez csökkenti a szerver helytelen konfigurálásának valószínűségét, és csökkenti az adminisztrátori képesítések követelményeit.

Kidolgoztak egy terheléselosztó mechanizmust, amely felhasználható akár a rendszer egészének opciók 1c javítására, akár egy új "memória-megtakarítási" mód használatára, amely lehetővé teszi, hogy "korlátozott memóriával" működjön azokban az esetekben, amikor a használt konfiguráció "szeret elfogyasztani memóriát".

A munka stabilitását nagy memóriafelhasználás esetén a működő szerver új paraméterei határozzák meg. Azok számára, akiknek rossz a fogalmuk arról, hogy mi ez - jobb, opciók 1c nem "produktív" alapon edzenek.

  • Funkcionális opciók 1c Funkcionális opciók
  • 1c kulcs indítása 8,3 vastag kliens. Parancssori opciók az indítási opciók megadásához
  • Munka a konfigurációs tárolóval Az 1C vállalat számos szoftverterméket bocsát ki, és folyamatosan javítja azok belső szerkezetét.

A "Dolgozói folyamatok maximális memóriamérete" paraméter lehetővé teszi, hogy "túlcsordulás" esetén ne a teljes munkafolyamatot, hanem csak egy "vesztes" munkamenetet gyűjtsön össze. Több nagy terhelésű bázissal ez csökkenti a kölcsönös befolyást mind a megbízhatóság, mind a teljesítmény szempontjából. A a bináris opciók kockázat nélküli profitja az, hogy a kulcsot egy külön autóhoz lehessen vinni.

Újabb "szolgáltatásként" valósul meg a fürtkezelőben.

Funkcionális opciók 1c 8.3. Funkcionális opciók

Használhat például egy "ingyenes" laptopot. Adja hozzá az 1c 8.

opciók 1c

Csatlakoztathat egy hardveres hasp kulcsot a laptophoz, vagy aktiválhatja a szoftverlicenceket. Szervezze meg az "1C: KA 2. Nem írjuk le, értékeljük és nem hasonlítjuk össze az 1C kiszolgáló struktúra, például egy különálló 1C kiszolgáló és egy külön DBMS kiszolgáló, vagy egy Opciók 1c SQL klaszter 1C klaszterrel való elkészítésének általánosan elfogadott és jól ismert klasszikus sémáit.

Nagyon sok ilyen áttekintés van, beleértve azokat is, amelyeket a szoftvertermékek gyártói maguk végeztek.