Ofszet nyomtatás

Ofszet opciók.

PDF 1.

ofszet opciók

Ezért a következőkben csak ezt a módját részletezzük a PDF írásnak. A továbbiakban ezen ablak fontos beállításait vesszük sorba.

Melyek az ofszet nyomtatás előnyei? Széleskörű felhasználás. A nagy példányszámban készülő, kiváló minőségű nyomdai termékek előállításának leggyakoribb módszere.

Ebben az esetben a választható paraméterek automatikusan leszűkülnek, hogy a nyomdai feldolgozáshoz felesleges PDF tartalmak véletlenül se kerülhessenek a kész állományba pl. Pages Alapesetben az oldalakat semmiképpen ne oldalpárban spreadhanem különálló oldalanként írja meg a PDF-ben.

ofszet opciók

Oldalpárt csak különleges esetben adjon le pl. Interactive Elements Fontos, opciós záróár a PDF ne tartalmazzon semmilyen interaktív elemet hang, videó, hiperhivatkozásmivel ezek nyomtatás esetén nem használhatóak.

Ajánlott beállítások Compression : Color Images Resolution Az indokolatlanul nagy állományméretek és a feldolgozhatóság megkönnyítése miatt célszerű a képek felbontását korlátozni, hogy ne tartalmazzanak dpi ppi ofszet opciók nagyobb felbontású képeket.

Szolgáltatásaink

Compression Többféle tömörítési algoritmusból választhat a képek tömörítéséhez. Amennyiben a veszteséges JPEG tömörítést választja, akkor mindenképpen a maximális minőséget válassza mellé.

ofszet opciók

JPEG tömörítéskor nem célszerű többször konvertálni a képet, mert azzal folyamatos minőségromlás történhet. Ajánlott beállítások  Marks and Bleeds : Crop Marks Az automatikus jelek közül kérjük kizárólag a vágójeleket crop marks válassza ki!

ofszet opciók

A vágójeleket a program az oldalbeállításoknál definiált trim box mérethez igazítja, ezért különösen fontos ennek pontos beállítása. Offset A vágójelek távolságát a vágás vonalától itt lehet definiálni.

PDF/X szabványok

Mértékének legalább 3 mm-t javasolunk állítani, hogy elkerülhető legyen a túl közeli vágójelek belógása a késztermékbe. Lásd még itt.

Ajánlott beállítások Output : Color Conversion Célszerű ebben a fázisban minden színt átkonvertálni a cél színtérbe Convert to Destination Preserve Numbers beállítással, hogy elkerülhető legyen a véletlenül például RGB-ben hagyott képek PDF-be kerülése. Lásd bővebben még itt.

ofszet opciók

Destination A kimeneti színterünket leíró ICC színprofilt állíthatjuk be itt. Nincs egy ofszet opciók beállítás, hanem mindig az adott termék nyomtatási technológiájához és az adott papírnak megfelelő színprofilt kell használnunk!

Küldetésünk

ofszet opciók Bővebben lásd még itt. Ajánlott beállítások Advanced : Subset fonts A fontkészletek beágyazását vezérelhetjük itt, oly módon, hogy megadjuk a használt karakterek arányával azt a limitet, ami felett teljes beágyazása történik a fontkészleteknek.

E miatt egyéb PDF formátum használata esetén is kerüljük ezeket a védelmeket! Megjegyzés: A fenti beállítások segítséget kívánnak nyújtani ofszet nyomtatási technológiához megírt PDF-ek helyes elkészítéséhez.

ofszet opciók

Azonban természetesen a fenti beállításoktól eltérő módon megírt PDF-ek is lehetnek nyomdai feldolgozásra alkalmasak.